Zasegli 141 sadik konoplje

Deli novico s tvojimi prijatelji

Policista policijske postaje Sežana sta v začetku septembra, zvečer na območju sežanskega  Gaberka, med opravljanjem policijskih nalog v gozdu opazila nasad, v katerem je bilo več plastičnih cvetličnih korit in drugih posod, v katerih so bile posajene sadike konoplje. Kmalu za tem se je v nasadu pojavil tudi mlajši moški, ki je pričel rastline oskrbovati. Ker so dejanja moškega na kraju očitno kazala, da je nasad njegov, sta policista pristopila  do njega in mu zaradi  suma  storitve  kaznivega  dejanja neupravičene  proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nemudoma odvzela prostost.

 

Pri ogledu nasada je bilo osumljenemu 24-letniku iz okolice Sežane zaseženih 141 sadik konoplje, ki so v višino merile od 20 pa do 190 cm. Pri osumljencu je bila na podlagi odredbe sodišča opravljena preiskava stanovanja in drugih prostorov, ki jih uporablja. Med preiskavo je bilo zaseženih še približno 800 gramov prepovedane droge konoplja, ki jo je že pobral iz nasada, in dva kovinska bokserja, ki sodita v kategorijo prepovedanega orožja.

 width= 

Policisti bodo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, uvedli pa bodo tudi postopek o prekrških zaradi kršitve Zakona o orožju.

 width=