3 nasveti za pravilno prehrano mačk

Izbira prave hrane za mačke je ključnega pomena za njihovo zdravje in srečo, pri čemer je treba upoštevati različna življenjska obdobja mačk, količino kalorij in specifične potrebe glede na pasmo. Kateri so torej ključni nasveti za pravilno prehrano mačk?

Deli novico s tvojimi prijatelji

Za marsikaterega lastnika mačk predstavlja izbira pravilne hrane za svojega ljubljenčka pravi izziv. Medtem ko nekateri prisegajo na naravno prehrano, drugi izbirajo med mokro ali suho hrano, nekateri pa se odločajo tudi za mešano prehrano ali celo za BARF dieto (Biologically Appropriate Raw Food). Kako torej vemo, kaj je najboljše za naše mačje prijatelje?

Mačke

Kako zagotoviti, da bo vaša mačka zdrava in srečna?

Prvo pravilo pri izbiri prave hrane za vašo mačko je upoštevanje različnih življenjskih obdobij. Od odstavitve od materinega mleka do prehoda na trdno hrano je pomembno, da se mačkam zagotovi raznolikost v prehrani. To je še posebej pomembno, ker so mačke po naravi nezaupljive in se bojijo novih stvari, kar velja tudi za novo hrano.

Nasveti za pravilno prehrano mačk in količina kalorij

Prava količina kalorij, ki jih potrebuje vaša mačka, je odvisna od mnogih faktorjev, vključno z aktivnostjo, starostjo in tem, ali je mačka sterilizirana ali ne. Prav tako je pomembno upoštevati, ali mačka preživi večino časa zunaj ali znotraj hiše.

Prav tako je pri izbiri mačje hrane treba v določeni meri upoštevati razlike med pasmami. 

Sicer bi mačke morale imeti možnost izbirati med različnimi vrstami hrane. Mokra hrana je dobra izbira za zagotavljanje dodatne vode v prehrani mačke, kar je ključno za zdravje ledvic.

Dieta za hujšanje mačk

Za mačke s prekomerno telesno težo je pomembno zmanjšati vnos hrane, ne da bi pri tem zmanjšali hranilno vrednost. Izberite hrano z manjšo energijsko gostoto in uravnotežite hranila.

Pomembno je, da se zavedamo, da kot vsak posameznik, tudi vsaka mačka potrebuje prilagojeno prehrano, ki ustreza njenim specifičnim potrebam.

thought catalog fnztlIb52gU unsplash