“Potrebno je investirati v otroke in prihodnost.”

Na včerajšnjem dogodku Nad Obalo se jasni je urednik Tomaž Perovič gostil številne pronicljive goste.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Dr. Dragan Marušič: “Ena konkretna stvar, ki jo lahko Slovenija naredi za izboljšanje svojega položaja v svetu je, da se decentralizira, ampak ne samo v besedah.”

“Sramotno je, kaj počnejo institucije v Ljubljani glede razporejanja sredstev za znanost!”

Dorijan Marušič: “Obalno-kraška regija zahteva otroško gledališče. Potrebno je investirati v otroke in prihodnost. Zavzemam se tudi za ustanovitev medicinske fakultete v slovenski Istri.”

”Manjka politično ravnotežje, ki ga je imel Janez Drnovšek, ko nas je popeljal v Evropo. Presenečen sem nad malodušjem državljanov, ki so pripravljeni čakati 490 dni na obravnavo.”

Ingrid Poropat: “Dejstvo je, da je v času zaprtosti šol bilo načelo pravičnosti in enakosti okrnjeno. Šola je kraj pridobivanja socialnih interakcij in veliko več – vsega tega so bili otroci prikrajšani. Na naši šoli smo ministrico pozdravili v 13 različnih jezikih. Delamo na spoštovanju in različnosti in na temu gradimo naprej.”

Anton Baloh: ”Ponudbo za župana sem že dobil iz Izole in Kopra. Čakam še ponudbo iz Pirana in Ankarana, pa da imamo enega župana za vse, če se malo pohecam! Ne želim biti župan, ostajam v stroki.”

Več sledi …