Pri Mirnu bolje, kritično še pri Jamljah

Potem ko so se se zadeve malenkost umirile, so se lahko Mirenci vrnili v svoje domove.

Deli novico s tvojimi prijatelji

“Še vedno poteka gašenje tudi iz zraka s helikopterji slovenske vojske in policije, z avstrijskim helikopterjem, tovornim letalom slovenske vojske Pilatusom in v zadnji uri tudi s hrvaškim letalom za gašenje, “ pišejo v Primorskem dnevniku.

Veter se bo po napovedih čez noč po napovedih umiril. Požar gasi 1300 gasilcev iz vse Slovenije.

Izčrpani so domači slovenski gasilci, ki so na terenu že peti dan, zato poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan upa, da jih bodo lahko čim prej uspešno nadomestili in rotirali z gasilci od drugod. Požar se je sicer še vedno v sredo zvečer širil proti Kostanjevici na Krasu, proti Hudemu Logu, Lokvici in proti Mirnu.

Kritično je še vedno tudi pri Jamljah, kjer “gasilci ščitijo hiše, medtem ko prostovoljci civilne zaščite in gozdni čuvaji neprekinjeno gasijo požar. Helikopterji še letijo in bodo gasili, dokler bo to omogočala svetloba,” so zapisali na družabnem omrežju pri Civilni zaščiti iz Ronk. Zapisali so še, da ogenj pogoste menjuje smer. Gasilci so se med drugim zahvalili tudi vsem, ki so na sedež civilne zaščite prinesli vodo in druge napitke ter dodali, da lahko vodo, energijske pijače in izotonične napitke prinesejo na njihov sedež jutri, od 8. ure dalje.

 

.