Poletni recept: Ajdova kaša v solati

Tokratno soboto predstavljamo recept za lahko, poletno jed, ki se jo pripravi na preprost način – ajdovo kašo v solati.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ajdova kaša v solati bo še posebej razveselila ljubitelje jedi iz ajde, popestrila pa bo marsikatero poletno malico ali večerjo.

Ajdova kaša v solati iz različnih sestavin

Za ajdovo kašo v solati lahko sestavine prilagajamo lastnemu okusu, v grobo pa za 4 osebe potrebujemo:

250 gramov ajdove kaše, bučko, jajčevec, tri barve paprik, pest stročjega fižola in koruze.

Bučko, jajčevec in paprike narežemo na manjše koščke in jo popečemo, medtem ajdovo kašo operemo v cedilu in jo v slani vodi kuhamo 10 minut oziroma toliko, da je kuhana al dente. Počakamo, da se ohladi.

Sestavine dobro premešamo. Če nam je všeč, pripravimo še gorčični preliv. 

Potrebujemo:  pol žličke mešanice mediteranska zelišča (ali po četrt žličke rožmarina, timijana, bazilike, mlete sladke paprike), četrt žličke česna v prahu, četrt žličke soli, eno žlico gorčice, šest žlic olja, tri žlice (jabolčnega) kisa in tri žlice vode. Vse sestavine zmešamo in preliv prelijemo čez solato.

Za več receptov pobrskajte v naši rubriki kulinarika.