Zelena luč za trgovski center sredi Portoroža

Piranski občinski svetniki so na današnji seji odločali o parkirišču Kaštel, kjer družba Putro namerava zgraditi velik trgovsko-poslovni center.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Iz gradiva za sejo občinskega sveta izvemo, da bi bil načrtovan trgovsko-poslovni center s podzemno garažo visok 22,4 metra, v njem pa bi bile umeščene trgovine, poslovni prostori in luksuzna stanovanja.

Pred glasovanjem je svetnike zanimalo, koliko parkirnih mest bo občina pridobila z garažno hišo in koliko jih bo namenjenih domačinom. Zanimalo jih je tudi, kako bo stavba izgledala. Na predvideni lokaciji so stoletna drevesa, ta del pa je eno redkih območij v Portorožu, ki ima naravno senco. Kaj se bo torej zgodilo z naravo?

Kaj naj bi trgovski center prinesel Občini Piran?

Kot so odgovorili iz občine, se ta vprašanja nanašajo na prostorski načrt. Predvidena je izgradnja dveh krožišč. Po izgradnji objekta in trga drugače, oziroma direkten dostop do Avditorija Portorož. Postajališka pot se bo ukinila.

Na Senčni poti bo zgrajena podzemna cesta, ki bo vodila do podzemne garaže.

Vprašanje dreves je že določeno po prostorskem načrtu. Tudi ploščad ne bo zaprta za občane. ‘‘Gre za nov, urbani element v centru Portoroža, ki bo namenjen javnosti. ” Ni predvideno da bo občina pridobila parkirna mesta – parkirna mesta ne bodo pod upravo občine. Občina je zagotovila, da investitor mora narediti najmanj 469 parkirnih mest. 

Stanovanja niso predvidena po prostorskem načrtu.