S POČASNIM MERKURJEM NA POTI DO MLAJA

Po nedeljskem luninem krajcu se nam obeta teden t.i. flegmatične Lune, ki bo upadala vse do nedeljskega mlaja v znamenju leva. Z njenim in našim čustvenim valovanjem bo čas za spuščanje, zaključevanje ter poletno počivanje v hladu gozdnih dreves in osvežujočih rek.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Potovali bomo s počasnim korakom, besedo in mislijo, saj se Merkur v svojem domu analitične device odloča upočasniti čas “zunanjih direktnih” dosežkov in nas napeljuje k obratu navznoter. Zopet se pripravljamo na dneve in tedne, ko bomo nehali pritiskati na plin hitrih, odločnih zunanjih sprememb, premikov, pomembnih nakupov, novih poznanstev in odločitev. Prve dni od njegovega retrogradnega obrata od 5. avgusta bomo analitično notranje razmišljujoči urejali pomembne podrobnosti “za nazaj”, opažali pomankljivosti, ki so nam v predhodnem hitenju ušle in ponovno premlevali. V tem tednu pa bomo s počasnim in za vikend že stoječim Merkurjem predvsem negotovi ob zaznavanju nedorečenosti in preigravanju “pametnih” rešitev, zato je najboljša izbira počitek v umu ter odmik od nujnih odločitev, ki bi nam lahko zapletle zadeve v prihodnje. Seveda je ob tem pomembna naša osebna energijska struktura in vpliv splošnih energijskih sprememb na naše nezavedne in zavestne odzive. To pa že presega namen tega zapisa.

V ponedeljek bo padajoča Luna še v znamenju bika na popoldanski poti k Uranu, kar bo na marsikoga lahko vplivalo čustveno nemirno, raziskovalno ali bomo del nepričakovanih sprememb. V noči na torek bo Luna prestopila v igrivost in razpršenost znamenja dvojčka, katerega vladar Merkur bo v počasnih premikih še poudarjal negotovost in neprizemljenost dogajanj. Sprejmimo in se prilagodimo v mislih, besedah, dejanjih, predvsem pa spustimo pritiske in fokus na “nujno in moram”. V zgodnje jutranjem četrtku bo Luna ob 05:18 vstopila v znamenje raka za več nežnosti in povezanosti z nam dragimi bitji, družino. Počivajmo, spuščajmo, ne naprezajmo se, poiščimo bližino vode ter miru zunaj in znotraj. V tem umirjenem času se bo oglasila lepotica Venera iz znamenja leva, ko bo v petek popoldan izzvala očeta Urana v svoji želji po videnosti in zunanji lepoti. Bodimo iskreni, srčni ter odprti za svobodo odnosov, ki potrebujejo svež veter sprememb. V popoldanski soboti bo Luna ob 13:09 prestopila v leva, da se v nedeljo ob 13:12 objamemo v mlaju poletja in v sebi začutimo plamen življenja našega notranjega otroka, ki želi živeti v radosti, ustvarjalnosti in ljubezni. Merkur bo tik pred svojim obratom, zato potujmo počasi v tem tednu in naj nam bo lepo.

 

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega  gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naših rojstnih energij (astrološke karte) in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

Lahko se mi oglasite preko spletne strani https://www.jasminakrt.com  ali pišete na info@jasminakrt.com.

Ne pozabite pripisati kode “obalaplus.”