Prijatelji živali so se zavzeli za osla na osamljenem otoku

Pustiti žival na nenaseljenem otoku je po mnenju društva Prijatelji živali zloraba.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Osameljen osel na otoku Lavdara Mala, ko leži jugovzhodno od Dugega otoka, je povzročil pravi mali vihar med ljubitelji živali. Videli so ga turisti, ki so društvu Prijatelji živali sporočili, da nesrečna žival stoji v morju in ni videti dobro, v tem društvu pa za Lavdaro Malo vedo le, da nima prebivalcev in da zadnji dve leti vsake toliko prejmejo prijave, da je tam kdo pustil osla, saj v bližini živali nikoli ni ljudi.

Ali gre v resnici za istega osla ali pa je otok kraj za zapustitev teh živali, ni znano. Za pomoč so se obrnili na župana Občine Murter-Kornati, ki jim je odgovoril, da vsako leto prejmejo prijave za zapuščene osle. Pred nekaj leti so organizirali dostavo vode nesrečnim živalim, da ne bi poginile. Toda, kot jim je povedal, čez nekaj časa izginejo. “Na otoku so našli korita, ki dokazujejo, da nekdo skrbi zanje. Nisem strokovnjak za živali, vendar je ta osel videti precej zdrav in dobro hranjen. Lahko jih pregledamo in ukrepamo po odredbah veterinarske inšpekcije,” je zapisano v odgovoru, poslanem društvu.

“Gre za bitje, ki trpi in bi lahko umrlo v mukah,” na drugi strani pravijo v društvu, kjer dodajajo, da bi za žival moral nekdo skrbeti in zanjo odgovarjati.