Napitek, s katerim se boste znebili trebuha (RECEPT)

Napitek iz cimeta, lovorja, hibiskusa in origana vam bo pomagal zmanjšati napihnjenost in spodbudil bo izgubo maščob na trebuhu.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Napihnjenost in kopičenje maščob okoli trebuha sta težavi, s katerima se sooča veliko ljudi. Pogosto gre za posledico nezdrave prehrane, premalo gibanja ali prebavnih težav. 

Preizkusite preprost recept za napitek, ki vam bo pomagal do ravnega trebuha in posledično do boljšega počutja.

Recept za napitek

Za pripravo napitka potrebujemo liter vode. Ko zavre, vanjo damo cimetovo palčko, tri liste lovorja, nekaj cvetov hibiskusa in žličko origana. Vse skupaj kuhamo približno 10 minut.

Mlačen napitek pijemo trikrat na dan, zjutraj, opoldne in zvečer. Uživajte ga vsaj devet dni zapored, da opazite zmanjšanje napihnjenosti in izboljšanje počutja.

cimet

Zakaj je ta napitek učinkovit?

Cimet je znan po svoji sposobnosti uravnavanja krvnega sladkorja, kar pripomore k zmanjšanju želje po hrani in preprečuje kopičenje maščob. Poleg tega pospešuje tudi prebavo. Prav tako delovanje prebavnega sistema podpirajo tudi lovorjevi listi.

lovor

Naravne sestavine za boljše počutje

Lovor, ki slavi po svoji plemeniti aromi, med drugim zmanjšuje resorpcijo sladkorja v krvi in odvaja vodo iz telesa. Diuretično delujejo tudi hibiskusovi cvetovi, medtem ko je origano  znan po svojih antibakterijskih in protivnetnih lastnostih, poleg tega pa prav pomaga izboljšati prebavo in zmanjšuje napenjanje, kar prispeva k boljšemu občutku v trebuhu.