Namigovanja, da je bil poskus atentata na Donalda Trumpa del zarote

Najbrž gre za nov prijem pri poskusu prodaje njene nove knjige, ugibajo pri Daily Beast. Promocija nove knjige Melanie Trump se je v torek obrnila v nenavadno smer z videoposnetkom, v katerem je namignila na možnost, da je bil poskus atentata njenega moža pravzaprav del neke vrste zarote. Hkrati pa ponuja podpisan izvod knjige za 250 dolarjev.

Deli novico s tvojimi prijatelji

“Poskus, da uboja mojega moža, je bila grozna in travmatična izkušnja,” pravi nekdanja prva dama v posnetku. “Zdaj se je na to zgrnila mračna tišina. Ne morem si pomagati, da se ne bi spraševala, zakaj organi pregona niso aretirali strelca pred govorom? V tej zgodbi se gotovo skriva nekaj več in moramo odkriti resnico.”

Kratek posnetek, objavljen na Melanijinem profilu X, se konča s sporočilom, ki spodbuja gledalce, naj vnaprej naročijo njeno prihajajočo knjigo, Melania. Objavi je bila priložena tudi povezava do njene spletne strani, kjer je ‘podpisana knjiga na voljo za 250 dolarjev.

Daily Beast poroča, da ni jasno, kako je poskus umora Donalda Trumpa povezan s knjigo. Ton njenega videa je izrazito drugačen od tistega, ki ga je Melania ubrala v pismu, ki ga je objavila dan po streljanju, v katerem se je zahvalila “pogumnim agentom tajne službe in pripadnikom organov pregona, ki so tvegali svoja življenja, da bi zaščitili mojega moža.”

Takrat je tudi pozvala Američane, naj se “dvignejo nad sovraštvo, strupenost in enostavne ideje, ki sprožajo nasilje.” Melania ni bila prisotna na zborovanju v Butlerju v Pensilvaniji, kjer je 20-letni strelec Thomas Matthew Crooks začel streljati proti odru, kjer je govoril njen mož, pri čemer je ranil nekdanjega predsednika in več udeležencev, enega tudi smrtno.

Crooksa so med napadom ubili ostrostrelci. FBI-jeva preiskava še ni ugotovila motiva za incident.

Po poskusu atentata na Donalda Trumpa so se pojavila vprašanja, kako se je Crooksu uspelo tako približati, da bi nekdanjega predsednika lahko ubil. Kimberly Cheatle je odstopila s položaja direktorice tajne službe, potem ko je priznala, da je bila njena agencija odgovorna za pomanjkljivosti v varnosti na dogodku.

Nasprotno pa so nekateri najzvestejši podporniki republikanskega kandidata neuspeh organov pregona, da bi Crooksa ustavili, preden je začel streljati, interpretirali kot dokaz zarote. Donaldov sin Eric je hitro okrivil demokrate, prav tako tudi kongresnica Marjorie Taylor Greene (R-GA), ki je brez dokazov trdila, da je stranka “poskušala umoriti predsednika Trumpa” (Crooks je bil registrirani republikanec).

Čeprav se letos Melania ne udeležuje kampanjskih poti svojega moža, so njene pripombe o poskusu atentata zadnje v nizu nedavnih javnih izjav za promocijo njene knjige. Prejšnji teden je objavila črno-beli video, v katerem oglašuje spomine in pravi, da je bilo njihovo pisanje “globoko osebno in premišljujoče potovanje zame.”

Nato je v nedeljo objavila še en posnetek, v katerem je obžalovala izid volitev leta 2020 — in očitno nasprotovala svojemu možu, saj je priznala zmago Joeja Bidna. “To je vplivalo na našo kakovost življenja, ceno hrane, bencina, varnost in celo na geopolitično krajino,” je dejala in dodala, da so se v Ameriki znašli pred “velikimi izzivi za svobodo govora, kar dokazuje prizadevanje, da bi utišali mojega moža”.