TEDEN ZA POZDRAV JESENI IN OBČUTENJE INTENZIVNOSTI

V današnji odhajajoči nedelji pozdravljamo prihod jeseni in čas enakonočja, ko si dan in noč enakovredno podajata roki, tehtnica pa se počasi nagiba v daljšanje teme in krajšanje svetlobe dneva. Narava in mi skozi življenje potrebujemo ritem in cikličnost gibanja, skozi katerega lahko gradimo spiralni razvoj vsak krog bolj zavestno in bližje svoji čisti notranji biti. Daljše obdobje in vsak trenutek tega časa je namenjen prepoznavanju zank, vezi, ki nas še ujete tiščijo v družinskih, kolektivnih bolečinah in dramah, vgrajenih v naša telesa ter spreminjanju, čiščenju, uravnovešanju, zavedanju svoje avtentične narave ali kakorkoli že temu rečemo z uporabo premnogih besed. Pomembno je, da čutimo, se zavedamo procesov, delujemo in ne samo opazujemo ali “pametujemo”. 

Deli novico s tvojimi prijatelji

Vstop Sonca ob 14:43 v znamenje tehtnice je oblečen v spomin na minuli mrk in z njim dotik tako Neptuna, ki raztaplja ego principe, kot Urana, ki krepi našo iskreno avtentičnost vse do Plutona, ki nas čisti bremen in podpira z globoko močjo. Le nekaj ur po njegovem prestopu se v nedeljskem poznem večeru ob 23:14 Venera izzivalno spogleduje z velikim Plutonom, da pred svojim ponedeljkovim potopom v njegov dom intenzivnega škorpijona spustimo vezanosti na že davno neprimerne odnose, bodisi do ljudi ali stvari ali svojih občutij, želja, hrepenenj, ki nas držijo ujete v stare zanke neoproščanja. Z Venero v škorpijonu od noči na ponedeljek začenjamo teden, ko se ponovno zavedamo intenzivnosti, strasti in moči, ki prebiva v našem drugem energijskem centru. Drugi del ženskih energij Luna  – srčna čakra bo v tem tednu potovala v padajoči fazi preko torkovega zadnjega krajca, ko bo malo pred 17 uro prestopila v čutnega raka in nam z občutkom pripadnosti, nežnosti do nam dragih in sebe, podarila čustveno mirnejše dni vse do noči na petek, v kateri bo ob 00:47 prestopila v veselega, aktivnega in odprtega leva. Živahen vikend, še posebej soboto, le izkoristimo za praznovanja, veselje in aktivno preživljanje prostega časa. V nedeljo ob 11:41 bo Luna že prestopila v marljivo devico, da se spuščajoči bremen prepuščamo bližajočemu se sončevemu mrku, a o njem več prihodnjič.

V tem tednu ne pozabimo na aktivnega Merkurja, glasnika naših misli, besed in dejanj, ki se bo v hitrem tempu odpravljal skozi zadnje, analitične stopinje device v novo znamenje tehtnice. Pred odhodom se bo okrepil z visoko zavestjo Urana, naše misli in ideje bodo višje in širše od običajnih. Ob soočenju z Neptunom se bo v nas raztapljalo veliko trdnih principov, zato poslušajmo intuitivni notranji glas, ki naj nas vodi do globokih moči Plutona. Ta velikan bo Merkurju pomagal videti, zaznati in povedati z več globinskega vida tudi v morebitni temi, ki nam skuša zakrivati prave poti. Merkur bo prestopil v znamenje mehkejše tehtnice v sredo ob 10:08. Stopimo pogumno, a brez pritiska v nov teden občutljivega časa med mrkoma in naj nam bo lepo.

 

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega  gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naših rojstnih energij (astrološke karte) in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

Lahko se mi oglasite preko spletne strani https://www.jasminakrt.com  ali pišete na info@jasminakrt.com.

Ne pozabite pripisati kode “obalaplus.”