Spremenljivo vreme z občasnimi plohami in soncem

Kaj nas čaka v prihodnjih dneh?

Deli novico s tvojimi prijatelji

Danes bo na vzhodu še pretežno sončno, drugod pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne lahko na zahodu pričakujemo kratkotrajne plohe ali nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14 °C, v alpskih dolinah okoli 6 °C, najvišje dnevne pa od 20 do 24 °C.

V noči na torek in v torek bo vreme spremenljivo do pretežno oblačno, z občasnimi padavinami, krajevnimi plohami in nevihtami, predvsem v zahodnih krajih.

V sredo bo na vzhodu deloma sončno, drugod pa bo prevladovalo zmerno do pretežno oblačno vreme, predvsem v zahodni Sloveniji bo občasno še deževalo.

Vremenska slika

Nad večjim delom Evrope vztraja območje visokega zračnega tlaka, medtem ko se nad severnim Atlantikom nahaja ciklonsko območje z vremensko fronto. Višinsko jedro hladnega zraka se pomika preko zahodne Evrope, z jugozahodnimi vetrovi pa k nam priteka vedno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Popoldne se bo v krajih zahodno od nas zmerno oblačilo, drugod pa bo pretežno jasno.

Jutri bo na zahodu pretežno oblačno, popoldne in zvečer bodo tam krajevne plohe in nevihte, drugod pa bo prevladovalo sončno vreme.