9-mesečni pingvin tehta več kot njegova starša skupaj (video)

Nova živalska zvezda prihaja iz Avstralije. Debelušni pingvin Pesto iz melbournskega akvarija Sea Life je v kratkem času osvojil srca celega sveta. Pri svojih devetih mesecih je namreč že prerasel starše, tehta pa kar 22,5 kilogramov.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kraljevi pingvin Pesto, ki živi v melbournskem akvariju, s svojimi 22,5 kilogrami in veliko kosmato postavo je prava zvezda, ki vidno izstopa iz množice drugih kraljevih pingvinov, ki veljajo za drugo največjo vrsto pingvinov na svetu.

Pesto je prišel na svet januarja

Ko je Pesto konec januarja s svojimi 200 grami prijokal na svet, verjetno niso pričakovali, da se bo razvil v takšnega krepkega mladiča. Ob svojih 22,5 kilogramih je visok 90 centimetrov in je že prerasel svojega biološkega očeta. Pesta sicer vzgajata rejniška starša Tango in Hudson, ki tehtata vsak po 12 kilogramov.

 

 

Na dan poje okrog 30 rib

Kot je povedala Micheala Smale iz melbournskega akvarija, Pesta hranijo 4-krat dnevno, vsakič poje okrog 8 rib. Skupaj torej 32 na dan.

“Pesto je skoraj še enkrat večji od drugih pingvinov,” je dejala.

Pingvin Pesto

Dobri geni in dober apetit. To sta krivca, da je pingvinji mladič tako hitro zrasel.

Pestova skrbnica poudarja, da ne bo dolgo tako debelušen, saj bo v prihodnjih mesecih izgubil rjavo perje, ki je značilno za mladiče, in zasijal v črno-beli podobi.

“Ob preobrazbi se bo spraznil kot balon in postal eleganten pingvin, pripravljen na svoj prvi potop v bazenu,” je dejala Michaela.

Upamo, da ne bo izgubil vseh oboževalcev, ki ga zdaj spremljajo po celem svetu.