Lažni policist 89-letnika ogoljufal za 1100 evrov

V Vidmu, Trstu in drugih bližnjih krajih so mladi goljufi z različnimi pretvezami oškodovali več starostnikov. Lažni policist se je v resnici izkazal za navadnega goljufa. Policija svari: ne nasedajte!

Deli novico s tvojimi prijatelji

Italijanska policija je aretirala dva mlada goljufa, ki sta v Vidmu, Trevižu in Trstu izvedla večkratne goljufije na škodo starejših občanov. 19-letnik iz Neaplja se je starejšim občanom predstavljal kot policijski poveljnik, v resnici pa jih je lažni policist grdo ogoljufal.  89-letnega moškega je prepričal, da mu izroči 1100 evrov za “osvoboditev” njegove žene, ki naj bi bila vpletena v  prometno nesrečo. 87- letnici iz Treviža pa je njegov mladoletni pajdaš odtujil 500 evrov in zlat nakit. S podobno goljufijo sta pretentala tudi 84-letno žensko iz Trsta, ki je goljufom predala več kilogramov zlatega nakita.

Policija svari: ne nasedajte!

Policija svari, da so tovrstne prevare pogoste, zato, če vas pokličejo po telefonu in trdijo, da vaš sorodnik potrebuje denar, da bi se izognil aretaciji ali za nujno zdravljenje, klic prekinite, saj gre zelo verjetno za prevaro. Če želite poklicati sorodnika, ki naj bi bil v stiski, uporabite drugo telefonsko številko ali mobilni telefon, saj prevaranti pogosto zasedejo linijo in preprečijo, da bi dejansko vzpostavili stik z osebo v stiski.

Prav tako ne odpirajte vrat neznancem in jih ne spuščajte v svoj dom, tudi če nosijo uniforme ali trdijo, da delajo za javne službe. V primeru dvoma, takoj pokličite številko za nujne primere in prosite za pomoč.

Nikoli ne dajajte denarja neznancem, ki se predstavljajo kot policisti, uradniki javnih ali zasebnih organizacij ali odvetniki. Nobena uradna oseba ne bo prišla k vam domov po denar za plačilo kazni ali zamenjavo ponarejenih bankovcev, še poudarja policija.