Neurje v Dalmaciji: V morje odneslo avtomobile, prometne znake, gostinski inventar

Dalmacijo je danes popoldne zajelo močno neurje, poplavljenih je na desetine kleti, gostinskih lokalov in trgovin. Najhuje je v Podgori na Makarski rivieri, kjer je v eni uri padla ogromna količina dežja.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Zaradi močnega neurja, ki je zajelo dele Dalmacije, je v Podgori nastal hudournik, ki je nosil vse pred seboj. Ogromne količine vode so povzročile številne plazove na cestah, poplavljene so bile kleti, dvorišča, poslovni prostori in celo tamkajšnja šola.

Dež, ki je prešel v dolgotrajen in močan naliv, je napolnil potoke, voda pa se je nato razlila po ulicah in vdrla v večje število hiš in stanovanjskih objektov. Voda je nosila vse pred seboj.

Na terenu so gasilci, ki črpajo vodo. Neurje je povzročilo tudi izpad električne energije več sto uporabnikom v Gornji Podgori.

Po neuradnih informacijah je zaradi hudournikov v morje odneslo več avtomobilov. Nad morjem, nad Korčulo, Hvarom in Pelješcem, nastajajo vedno novi nevihtni oblaki, ki gredo v smeri, ki so jo že prizadele poplave. Močan padec temperature zraka beležijo tudi v Podgori, ki je s 23 padla na vsega 12 stopinj.