Jesenski recept: Bučna juha s kokosom in ingverjem

Čeprav nas vreme razvaja s toplimi dnevi, je jesenski čas vseeno tu in s tem tudi darovi narave, tipični za ta čas. Ena izmed njih so gotovo buče, bučna juha pa ene od jedi, ki lahko popestri naš jedilnik. Tokrat predstavljamo različico, ki jo obogatimo z bučnimi semeni in listi žajblja.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kremna bučna juha predstavlja dobro izbiro za jesenske dni.

Sestavine:

  • hokaido buča
  • pločevinka kokosovega mleka
  • ena čebula
  • dva stroka česna
  • koren svežega ingverja
  • dve žlici oljčnega olja
  • 500 ml vode
  • bučna semena
  • listi žajblja
  • sol
  • poper

Priprava:

Na oljčnem olju popražimo narezano čebulo, ki ji čez nekaj minut dodamo sesekljan česen. Čez naribamo ingver. Hokaido bučo narežemo in jo dodamo v posodo, premešamo in pražimo še nekaj minut. Nato sestavine zalijemo z vodo, solimo in kuhamo približno 20 minut, da buča postane mehka.

Juho zmiksamo in ji dodamo kokosovo mleko. Po okusu popopramo.

Bučna semena popražimo, žajbelj nasekljamo in prav tako popečemo. Sestavini dodamo juhi, ko jo serviramo v krožnike.

Več kulinaričnih nasvetov v naši rubriki Kulinarika.