Nedeljski recept: Limoncello tiramisu

Nedeljski recept za hitro in okusno sladico.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Limoncello tiramisu je čudovita in osvežilna sladica, ki združuje kremasto teksturo klasičnega tiramisuja z osvežujočim okusom limone. Nedelsjki recept za hitro in okusno sladco vam bo olajšal zagato, s čim se danes posladkati.

Sestavine:

• 1 ½ skodelice mascarpone sira

• 1 skodelica sladke smetane

• 3/4 skodelice sladkorja v prahu

• 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta

• Naribana lupinica 1 limone

• 1 skodelica limoncellovega likerja

• 1/2 skodelice vode

• Sok 1 limone

• 2 paketa piškotov savoiardi (približno 24–30 kosov)

• 1/4 skodelice limonine kreme (po želji)

• Rezine limone ali limonina lupinica za okras

• Sladkor v prahu za posip

limona

Navodila za pripravo

V veliki skledi zmešajte mascarpone sir, sladkor v prahu, vaniljev ekstrakt in naribano limonino lupinico. Mešajte z električnim mešalnikom, dokler zmes ni gladka in kremasta. V ločeni skledi stepite sladko smetano, dokler ne nastanejo mehki vrhovi. Nato stepeno smetano nežno vmešajte v mascarpone mešanico, dokler ni homogena. Kremo postavite na stran. V drugi posodi pa zmešajte limoncellov liker, vodo in limonin sok. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo.

nedeljski recept

Sestavljanje tiramisuja:

1. Vsak piškot hitro pomočite v limoncellov sirup, da se navlaži, a ne razpade. Navlažene piškote zložite v en sloj na dno pravokotnega pekača (približno 23 x 33 cm).

2. Na piškote enakomerno razporedite polovico mascarpone kreme. Če uporabljate limonino kremo, jo z žlico razporedite po vrhu kreme in jo rahlo razmažite.

3. Dodajte še eno plast navlaženih piškotov in prelijte z drugo polovico mascarpone kreme.

Tiramisu pokrijte s plastično folijo in ga za najmanj 4 ure ali čez noč postavite v hladilnik, da se okusi prepojijo in sladica strdi. Pred postrežbo tiramisu okrasite z rezinami limone ali dodatno naribano limonino lupinico. Po želji posujte s sladkorjem v prahu za eleganten videz.