Za pripravo te jedi boste potrebovali približno uro in 20 minut. Polenta s štirimi vrstami sira je odlična ideja za kosilo. Poglejte, kako preprosta je priprava.
Sestavine za šest oseb
1 l vode
250 g koruzne moke
sol, žlica olja
140 g zrelega kravjega sira
130 g mehkega sira
120 g gorgonzole
55 g naribanega parmezana
10 g masla
Priprava
Zavrite liter vode, jo posolite in dodajte malo olja. Vmešajte koruzno moko in mešajte z metlico, da preprečite nastanek grudic.
Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj in kuhajte še 50 minut, pri tem pa ne pozabite mešati.
Medtem ko se polenta kuha, vse vrste sira narežite na kocke. Pekač velikosti 23 x 17 cm namastite in vanj vlijte četrtino polente. Nato po njej enakomerno razporedite zreli kravji sir. Dodajte še eno plast polente in nanjo položite mehki sir.
Naslednjo plast polente prekrijte z gorgonzolo. Zaključite s plastjo naribanega parmezana. Pecite 20 minut v pečici, predhodno ogreti na 180 °C. Ko površina dobi zlato rjavo barvo, je jed pripravljena. Postrezite jo toplo z zeleno solato.
Dober tek!