Čebulni čips: Preprost in sirast prigrizek! (VIDEO)

Vedno iščemo preproste recepte za prigrizke, zato so ti sirasti čebulni hrustljavčki prava izbira.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Podobni so ocvrtim čebulnim obročkom, vendar imajo nizko vrednost ogljikovih hidratov.  Narejeni so iz le nekaj sestavin in pečeni v manj kot 15 minutah. Popolni so za hitro slano malico in jih lahko prilagodite po svojem okusu. Postrežete si jih lahko z omako po svojem okusu.

IMG 5632 e1741079681256

Sestavine

  •  1 velika rumena čebula
  •  1 skodelica naribanega sira (ali gauda, staran cheddar ali vaš najljubši sir)

 

  • Začimbe po vašem okusu – sladka paprika, origano, timijan, poper, sol, česen v prahu …

Priprava

  1. Pečico segrejte na 190 °C in pekač obložite s peki papirjem. Za lažje odstranjevanje hrustljavčkov peki papir rahlo namastite.
  2. Čebulo narežite na zelo tanke kolobarje.
  3. Na vsak pekač razporedite nariban sir.
  4. Na razporejen sir položite kolobarje čebule in ga posujte z začimbno mešanico po vašem okusu.
  5. Pecite 11–13 minut in jih ves čas opazujte, saj se čas peke lahko razlikuje glede na debelino rezin čebule.
  6. Po peki jih pustite, da se ohlajajo 5–7 minut, nato jih previdno odstranite iz pekača.
  7. Postrezite s paradižnikovo marinara omako, kislo smetano oz. omako po vašem okusu.

 

Uživajte v teh hrustljavih, sirastih prigrizkih, ki so preprosti za pripravo in polni okusa! Popolni so za hitro malico, druženja ali kot dodatek k vašim najljubšim omakam. Dober tek!