Gužvara, najboljša pita, narejena v desetih minutah

Če se vam v teh lepih pomladnih dneh ne da dosti časa preživljati v kuhinji, pa vseeno radi pojeste nekaj dobrega in toplega, je pita »gužvara« idealna za vas. Pripravljena je v pičlih desetih minutah!

Deli novico s tvojimi prijatelji

Za odlično hitro kosilo potrebujemo:

𝐒𝐞𝐬𝐭𝐚𝐯𝐢𝐧𝐞:

– en zavitek vlečenega testa

-700 g skute

-150 g kisle smetane

– en navadni jogurt

-2 jajci

– sol in poper po okusu

-voda in sončnično olje

Potrebujemo:

Pekač, premera 24 centimetrov.

Priprava:

Najprej se lotimo priprave nadeva – skupaj zmešamo skuto, kislo smetano, jogurt, jajci in sol in poper. Ko imamo nadev pripravljen, se lotimo zlaganja – začnemo s testom. Dva lista vlečenega testa rahlo “namečkamo” oziroma “nagubamo” in ju položimo na dno pekača (enega na drugega). Namečkano vlečeno testo premažemo z mešanico sončničnega olja in vode in čez namažemo skutni nadev. Postopek nadaljujemo z enim “namečkanim” listom vlečenega testa na plast. Zaključimo z dvema, lahko tudi tremi listi “namečkanega” vlečenega testa, ki jih položimo enega na drugega in jih dobro premažemo z mešanico olja in vode.

Gužvaro pečemo 50 minut na 180 °C. Med pečenjem gužvaro še dvakrat premažemo z mešanico olja in vode. Druga varianta recepta pa je, da olje vmešamo v skutino maso in gužvaro po vrhu prelijemo z radensko.