Sobotni recept: Testenine z lososom in zelenjavo

Testenine z lososom in zelenjavo v limonini omaki so enostavne za pripravo in bodo navdušile še tako zahtevne brbončice.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ta okusna in kremasta jed z lososom in zelenjavo v limonini omaki vam bo vzela le pol ure časa in poleg lososa sestavine, ki jih imate vedno doma. Priprava je preprosta in bo navdušila tudi najzahtevnejše brbončice.

Grah in mlado špinačo lahko nadomestite s katero koli zeleno zelenjavo – šparglji, bobom, mladim stročjim fižolom ali cvetki brokolija. Testenine lahko izberete po svojem okusu, vendar zaradi omake priporočamo nekaj dolgega in ozkega. Z omako se ne igrajte, saj tvegate, da bo preveč kisla.

Recept za testenine z lososom in zelenjavo v limonini omaki

Sestavine
300 g testenin (špageti, linguine itd.)
50 g mlade špinače
200 g graha
1 žlica ekstra deviškega olivnega olja
4 x 200 g filejev lososa, brez kosti in kože
40 g masla
4 stroki česna, zdrobljeni
2 čajni žlički naribane limonine lupinice
120 ml suhega belega vina
300 ml smetane za kuhanje
2 žlici sesekljanega svežega kopra
2 žlici limoninega soka
limonina lupinica za serviranje

Priprava

Testenine skuhajte po navodilih na embalaži, dokler niso al dente, nato pa v zadnjih dveh minutah kuhanja dodajte špinačo in grah. Odcedite testenine in zelenjavo.

V veliki globoki ponvi segrejte olje na srednji temperaturi. Fileje lososa pecite 4 minute na vsaki strani, nato jih preložite na krožnik, pustite počivati ​​približno 2 minuti in jih nato grobo narežite.

V isti ponvi na srednji temperaturi stopite maslo. Dodajte česen in ga pražite približno 30 sekund oziroma dokler ne zadiši. Dodajte limonino lupinico in vino. Kuhajte brez pokrova 2 minuti oziroma dokler se vino ne zmanjša za polovico. Dodajte smetano in pustite, da zavre. Nato dodajte testenine, zelenjavo in koper. Kuhajte le toliko časa, da se segreje, nato vmešajte lososa in limonin sok.

Postrezite posuto z naribano limonino lupinico.

Več kulinaričnih vsebin tukaj.