Čokoladni cheesecake z okusom mete

Lahka kremasta tekstura, ki bolj spominja na mousse kot na klasični cheesecake, čokoladni koščki, metina svežina in maslen biskvit.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Čokoladni cheesecake z meto je preprosta sladica, ki jo je težko ne vzljubiti. Ni je treba peči, ampak jo je treba ohladiti, vsa priprava pa vam bo vzela približno dvajset minut.

Žal boste morali počakati približno 8 ur ali čez noč, da se strdi.

Recept za čokoladni cheesecake z okusom mete

Sestavine

Za testo:
28 Oreo piškotov
85 g stopljenega masla
Za kremo:
450 g kremnega sira, zmehčanega
200 g kristalnega sladkorja
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
1/2 čajne žličke metinega ekstrakta
125 ml sladke smetane, stepene v trd sneg
100 g čokoladnih koščkov ali sesekljane čokolade za kuhanje, razdeljeno (80 + 20 g)
zeleno jedilno barvilo po okusu

Priprava

Piškote zdrobite v drobne drobtine.
Zdrobljene piškote zmešajte s stopljenim maslom in mešajte, dokler zmes ne postane gladka.
Zmes pritisnite na dno okroglega pekača za torto s premerom 23 cm.
Pekač postavite v hladilnik, da se skorja strdi, za 15–20 minut.

V veliki skledi stepajte kremni sir z električnim mešalnikom pri visoki hitrosti 2–3 minute.
Dodajte sladkor, ekstrakt vanilije, ekstrakt poprove mete in jedilna barvila. Mešajte še 2–3 minute, dokler zmes ni gladka.
Smetano stepajte, dokler ne postane čvrsta, in jo z rokami nežno vmešajte v sirno zmes.

Z rokami vmešajte čokoladne koščke. Kremo enakomerno razporedite po piškotnem testu z žlico ali lopatico.

Torto postavite v hladilnik za 8 ur.

Torto okrasite s preostalimi čokoladnimi koščki in po želji z več stepene smetane ali čokoladne glazure.

Več kulinaričnih vsebin tukaj.