Pregrešno kremasta: Biskvitna torta z jagodami

Sezona jagod še ni minila, zato lahko iz njih pripravite še kakšno pregrešno okusno sladico. Na primer kremasto jagodno torto.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Torta z jagodami: Sestavine za 12 porcij

4 jajca
100 g sladkorja
12 žlic olja
100 ml mleka
1 vanilijev sladkor
0,5 limone (samo lupinica)
1 pecilni prašek
8 žlic gladke moke
6 žlic ostre moke

Dodatno

1 kg jagod
sladkor za posip jagod
2 vrečki stepene smetane

torta z jagodami

Torta z jagodami – priprava

Jajca in sladkor stepemo, da postane penasto, nato pa postopoma dodamo ostale sestavine za biskvit. Zmes vlijemo v namaščen pekač in pečemo 25 minut pri 180 °C.

Biskvit ohladimo, nato nanj razporedimo jagode – predhodno jih operemo in narežemo na kolobarje. Po želji jagode potresemo z malo sladkorja.

Na jagode nanesemo dve plasti stepene smetane, ki smo jo pripravili po navodilih na vrečki. Ohladimo biskvit, ga narežemo in postrežemo.

Dober tek!