Tokrat predstavljamo preprost, a izjemno okusen recept za mediteransko testenino s farfallami, ki je idealna tako za kosilo kot večerjo – še posebej v toplih poletnih dneh.
Sestavine
320 g testenin farfalle
250 g češnjevih paradižnikov
200 g odcejene tune iz konzerve
200 g mozzarelle
50 g razkoščičenih črnih oliv
10 lističev sveže bazilike
oljčno olje
sol, poper
Priprava:
Najprej narežemo mozzarello na kocke in jo pustimo, da se odcedi v cedilu.
Medtem v velikem loncu zavremo osoljeno vodo in testenine farfalle kuhamo približno 3 minute manj, kot piše na embalaži. Kuhane testenine odcedimo, jih damo v večjo skledo, prelijemo z malo oljčnega olja in pustimo, da se ohladijo. V tem času pripravimo preostale sestavine.
Češnjeve paradižnike operemo in narežemo na četrtine, olive prerežemo na polovico, tuno nežno razdrobimo, liste bazilike pa natrgamo na manjše koščke.
Vse sestavine dodamo k ohlajenim testeninam, začinimo s soljo, poprom in še z malo oljčnega olja. Dobro premešamo in postrežemo.
Namig:
Jed je odlična tudi kot hladna solata za piknike ali kot lahek obrok za v službo. Če želite, lahko dodate tudi kapre ali na soncu sušene paradižnike za še več mediteranskega pridiha.