Poletni okusi v enem krožniku: Recept za mediteransko testenino

Ko si zaželimo lahke, sveže in hitro pripravljene jedi, je mediteranska kuhinja vedno odlična izbira. Polna aromatičnih sestavin, kot so tuna, paradižniki, olive in bazilika, nas popelje v okuse sončnega juga Evrope.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Tokrat predstavljamo preprost, a izjemno okusen recept za mediteransko testenino s farfallami, ki je idealna tako za kosilo kot večerjo – še posebej v toplih poletnih dneh.

Sestavine

 320 g testenin farfalle
250 g češnjevih paradižnikov
200 g odcejene tune iz konzerve
200 g mozzarelle
50 g razkoščičenih črnih oliv
10 lističev sveže bazilike
oljčno olje
sol, poper

Priprava:

Najprej narežemo mozzarello na kocke in jo pustimo, da se odcedi v cedilu.

Medtem v velikem loncu zavremo osoljeno vodo in testenine farfalle kuhamo približno 3 minute manj, kot piše na embalaži. Kuhane testenine odcedimo, jih damo v večjo skledo, prelijemo z malo oljčnega olja in pustimo, da se ohladijo. V tem času pripravimo preostale sestavine.

Češnjeve paradižnike operemo in narežemo na četrtine, olive prerežemo na polovico, tuno nežno razdrobimo, liste bazilike pa natrgamo na manjše koščke.

Vse sestavine dodamo k ohlajenim testeninam, začinimo s soljo, poprom in še z malo oljčnega olja. Dobro premešamo in postrežemo.

Namig:
Jed je odlična tudi kot hladna solata za piknike ali kot lahek obrok za v službo. Če želite, lahko dodate tudi kapre ali na soncu sušene paradižnike za še več mediteranskega pridiha.