Recept za hladno juho, ki ne potrebuje kuhanja

Jedilniki brez toplotne obdelave so popolna izbira za vroče poletne dni, še posebej v času vročinskih valov. Namesto da bi stali za štedilnikom, si naslednji obrok pripravite kar v mešalniku.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ta hladna juha je odlična izbira, ko si želite nekaj osvežilnega, okusnega in bogatega z beljakovinami – v le nekaj minutah. Temelji na zelenjavi in grškem jogurtu, ki je poln beljakovin.

Kremasto teksturo in zdrave maščobe prispeva avokado v kombinaciji z olivnim oljem, marinirana feta pa poskrbi za dodatno aromo.

Za pripravo te juhe boste potrebovali manj kot pet minut, priporočamo pa, da jo pred serviranjem ohladite v hladilniku.

Hladna juha iz zelenjave in jogurta – sestavine:

 250 g grškega jogurta
200 g svežih listov špinače
70 g fete
3 žlice olivnega olja
2 zrela avokada
1 velika sveža kumara
1 limona
1 čili paprika
1 strok česna
sveži listi bazilike

 

Priprava:

1. Čili papriko narežite na manjše koščke, jo zmešajte z nadrobljeno feto, naribano limonino lupinico in olivnim oljem. Mešanico pustite nekaj časa marinirati.

2. V zmogljiv mešalnik ali sekljalnik dajte grški jogurt, kumaro, špinačo, česen, avokado, limonin sok in nekaj svežih listov bazilike. Mešajte, dokler ne dobite gladke, goste zmesi. Če je pregosta, dodajte nekaj hladne vode. Po okusu solite in poprajte.

3. Juho za približno eno uro postavite v hladilnik, nato pa postrezite s pripravljenim mariniranim feta sirom.

Dober tek!