Ražnjiče je enostavno pripraviti in so polnega okusa, zato jih boste vzljubili na prvi grižljaj, postrežete pa jih lahko kot predjed, prilogo ali celo glavno jed.
Ražnjiči sestavine
Za nabodala
kos sira halloumi, narezan na 2,5 cm velike kocke
1 limona, na tanko narezana ali na kocke
1 srednje velika rdeča čebula, narezana na kocke
150 g češnjevih paradižnikov
Za marinado:
3 žlice olivnega olja
2 žlici sveže stisnjenega limoninega soka
1 žlica drobno sesekljanega svežega timijana
2 stroka česna, sesekljana
1 čajna žlička medu
sol in poper po okusu
Ražnjiči priprava
Halumi narežite na enake kocke, da se enakomerno speče. Za boljše pečenje uporabite papirnato brisačo, da odstranite odvečno vlago. Nato pripravite marinado tako, da v majhni skledi zmešate olivno olje, limonin sok, timijan, česen, med, sol in poper.
Kocke halloumija marinirajte vsaj 10 minut, da se okusi premešajo. Na nabodala nataknite kocke halloumija, rezine limone, koščke rdeče čebule in češnjeve paradižnike, pri čemer sestavine izmenjujte za vizualno privlačnejši videz.
Žar ali ponev za žar segrejte na srednji temperaturi. Rešetke žara rahlo namažite z oljem, da se ne primejo. Nabodala položite na žar in pecite 2–3 minute na vsaki strani oziroma dokler halumi ne postane zlato rjav in rahlo porjavel.Previdno obračajte nabodala, da se enakomerno spečejo. Ko so nabodala pečena, jih preložite na servirni krožnik.
Okrasite s svežimi vejicami timijana, olivnim oljem ali kosmiči rdeče paprike.