Ključna sestavina je sumak – začimba z rahlo kiselkastim okusom, pogosto uporabljena v bližnjevzhodni in mediteranski kuhinji, ki solati doda globino in rahlo pikantnost.
Sestavine:
- 5 srednje velikih krompirjev
 - 1 manjša tanko narezana rdeča čebula
 - 90 g črnih nasekljanih oliv
 - 3 majhne nasekljane kisle kumarice
 - 45 g kaper
 - Nekaj ščepcev nasekljanega svežega peteršilja
 - 5 nasekljanih sušenih paradižnikov
 - 2 žlici olivnega olja
 - 2 žlici balzamičnega kisa
 - 1 žlica sumaka
 - ½ žličke nasekljanega čilija
 - Sol po okusu
 

Priprava:
- Neolupljen krompir skuhajte v slani vodi približno 20 minut, da postane mehak, a še vedno čvrst. Odcedite ga in pustite, da se malo ohladi, olupite in narežite na kocke.
 - V veliki posodi zmešajte narezan krompir, rdečo čebulo, peteršilj, kumarice, olive, kapre in sušene paradižnike. Nežno premešajte.
 - Dodajte olivno olje, balzamični kis, sumak, čili in sol. Previdno premešajte, da krompir ostane cel.
 - Poskusite solato in po potrebi dodajte še sol ali kis. Postrezite takoj pri sobni temperaturi ali ohlajeno – oboje je odlično.
 
Naj vam tekne!

                    




