Recept za najboljše krutone s parmezanom iz starega kruha

Krutoni izvirajo iz Francije. Pravzaprav ime kruton izhaja iz francoske besede croute, ki pomeni skorja.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Krutoni so popečeni kruhovi koščki, ki jih najpogosteje postrežemo z gostimi, kremastimi juhami ali v solati, kot je Cezarjeva solata. Jedem dodajo teksturo in so najboljši, če so narejeni iz starega kruha.

Pripravite jih lahko iz različnih vrst kruha. Predstavljamo vam najboljšo različico iz stare bagete z dodatkom oljčnega olja, parmezana, česna in rožmarina, ki bo obogatila številne jedi.

Krutoni s parmezanom – Sestavine:

½ stare bagete
2 žlici oljčnega olja
2 žlici naribanega parmezana
2 stroka česna
1 čajna žlička sesekljanega rožmarina
sol in poper po okusu

kruton

Krutoni s parmezanom – Priprava:

Staro bageto narežite na kocke, velike približno en centimeter.

Zmešajte jih z oljem, naribanim parmezanom, drobno sesekljanim rožmarinom in naribanim česnom.

Začinite s soljo in poprom po okusu.
Pripravljene kocke kruha preložite na pekač, obložen s peki papirjem.

Postavite v predhodno ogreto pečico na 190 stopinj Celzija.

kruton

Krutone pecite približno 10 do 15 minut, dokler niso lepo zlato rjavi.

Na polovici pečenja jih obrnite, da zagotovite enakomerno hrustljavo teksturo.

Krutone pustite, da se ohladijo, nato pa jih postrezite kot prilogo k juhi ali solati.

Dober tek!