Verjetno ste že poskusili veliko tort s slivami in breskvami, nekatere ste spekli s hruškami in figami, ampak … A ste že poskusili torto z grozdjem?
Če je še niste, je zdaj pravi čas za to. Grozdje lahko uporabite po svojem okusu, mi pa priporočamo nekaj bolj hrustljavih sort rdečega grozdja, ki bodo popoln dodatek k sladkemu in mehkemu biskvitu.
Biskvit z grozdjem – sestavine
4 velika jajca
200 gramov masla
200 gramov sladkorja v prahu
250 gramov gladke moke
1 čajna žlička pecilnega praška
400 gramov rdečega grozdja
malo masla in moke za skorjo
Biskvit z grozdjem – priprava
Grozdje operite in ločite jagode od pecljev.
Pekač po želji premažite z maslom in moko.
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
Maslo in sladkor sobne temperature stepajte z mešalnikom ali metlico približno dve do tri minute, dokler ne dobite gladke zmesi.
Nato eno za drugim dodajajte jajca in po vsakem dodajanju dobro stepite zmes.
Dodajte moko, ki ste jo predhodno zmešali s pecilnim praškom, in združite zmes.
Zmesi dodajte polovico grozdja in premešajte z lopatico ali žlico.
Zmes razporedite po pekaču za torto in po vrhu potresite preostalo grozdje.
Pekač postavite v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija.
Pecite približno 40 minut, dokler torta ni temno zlato rumena in se robovi ločijo od pekača.