Pripravite pečene breskve

Ko pomislimo na poletje, si pogosto predstavljamo sonce, sveže sadje in lahkotne sladice. Breskve so zagotovo ena izmed kraljic poletja – sočne, sladke in polne okusa. A čeprav so odlične že sveže nabrane, jih lahko s preprostim trikom spremenite v pravo gurmansko poslastico. Pečene breskve združujejo naravno sladkobo sadja s toplino in aromo masla, cimeta ter rjavega sladkorja.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Breskve so same po sebi dovolj očarljive – sočne, dišeče in osvežujoče. A ko jih postavite v pečico in premažete s toplo mešanico masla, cimeta in rjavega sladkorja, se spremenijo v sladico, ki navduši že ob prvem grižljaju.

Sestavine:

3 zrele breskve (mehke na otip)

3 žlice stopljenega masla

2 žlici rjavega sladkorja

1/4 žličke mletega cimeta

vaniljev sladoled ali grški jogurt, za serviranje (po želji)

sesekljani oreščki – orehi, mandlji, pistacije (po želji)

cake 5173653 1280

 Priprava:

1. Pečico segrejte na 190 °C.
2. Breskve prerežite po dolžini, zavrtite polovici in ju ločite, nato odstranite koščico.
3. V manjši posodici združite stopljeno maslo, rjavi sladkor in cimet.
4. Polovice breskev obilno premažite s pripravljeno mešanico – najprej po prerezani strani, nato še po lupini.
5. Breskve položite v pekač s prerezano stranjo navzgor in pecite 15 minut. Nato jih obrnite, premažite s sokom iz pekača in pecite še približno 15 minut, da se zmehčajo in dobijo karamelizirano barvo.
6. Postrezite jih tople, z žlico vaniljevega sladoleda ali jogurta ter posujte s sesekljanimi oreščki za dodatno hrustljavost.

Čas je za breskve!