Aperol Spritz piškoti – sveži, rahli in s priokusom koktejla

Aperol Spritz piškoti imajo prijetno citrusno-grenak priokus po Aperolu, prosecco pa poskrbi za rahlo svežino – kot v pravem koktejlu.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sestavine za Aperol Spritz piškote

120 g masla (sobne temperature)

100 g sladkorja v prahu

1 rumenjak

1 čajna žlička vaniljevega sladkorja

200 g moke

1 žlička naribane pomarančne lupinice

2 žlici Aperola

1 žlica prosecca (ali belega vina)

ščepec soli

Za glazuro:

80 g sladkorja v prahu

1–2 žlici Aperola

nekaj kapljic limoninega soka

pomarančni kristalni sladkor ali jedilne bleščice za okras (neobvezno)

Priprava

Maslo in sladkor v prahu penasto stepemo.

Vmešamo rumenjak in vaniljev sladkor.

Dodamo moko, sol, naribano pomarančno lupinico, Aperol in prosecco. Na hitro zgnetemo testo.

Testo oblikujemo v valj, ovijemo v folijo in damo v hladilnik za vsaj eno uro.

Ohlajeno testo narežemo na kolute (ali razvaljamo in izrežemo piškote).

Pečemo na 180 °C približno 10–12 minut, da rahlo porjavijo ob robovih.

Ohlajene piškote premažemo z glazuro: sladkor v prahu zmešamo z Aperolom in kapljico limone, da dobimo gosto, sijočo maso.

Po želji okrasimo s sladkorjem ali bleščicami.

3-2-1: najboljše razmerje za odličen Aperol Spritz