Če iščete lahek, hranljiv in hitro pripravljen obrok, so zelenjavni polpeti z brokolijem in sirom odlična izbira. So odlična priloga k kosilu ali večerji, prav tako pa lahko z njimi pripravite samostojen obrok s solato ali omako po izbiri. Njihova prednost je v tem, da jih ne pripravljamo v globokem olju, temveč v pečici – in to v pičlih 20 minutah.
Kako pripraviti polpete z brokolijem
Brokoli najprej skuhate in nasekljate na drobne koščke, nato pa dodate nariban sir, jajce in začimbe. Za vezivo je priporočljivo uporabiti mandljevo moko, seveda pa lahko posežete tudi po drugih vrstah moke po želji. Rezultat so zapečeni polpeti z mehko sredico in hrustljavo skorjico, ki navdušijo z okusom in preprostostjo priprave.
Sestavine za polpete iz brokolija in sira:
-
450 g brokolija
-
100 g naribanega cheddar sira
-
50 g naribanega parmezana
-
20 g mandljeve moke (ali druge po želji)
-
1 jajce
-
1 čajna žlička česna v prahu
-
1 čajna žlička mediteranske mešanice začimb
-
sol in poper po okusu
-
malo rastlinskega olja za premaz pekača
Priprava:
-
Pečico segrejte na 200 °C. Pekač namastite ali obložite s papirjem za peko.
-
Brokoli skuhajte na pari, v posoljeni vodi ali ga poparite v mikrovalovni pečici, nato ga nasekljajte na drobne koščke.
-
V večji posodi ga zmešajte s sirom, jajcem, moko in začimbami. Posolite in popoprajte po okusu.
-
Iz mase oblikujte polpete in jih razporedite po pripravljenem pekaču.
-
Pecite 10 minut, nato jih previdno obrnite in pecite še 10 minut, da se enakomerno zapečejo.
-
Postrezite tople kot prilogo ali samostojen obrok.