Če si želite sladico, ki združuje kremasto teksturo, nežno aromo buče in kanček začimb, je ta bučkin cheesecake popolna izbira. Preprosto ga pripravite doma, rezultat pa bo videti kot iz profesionalne slaščičarne.
Sestavine
Za podlago:
-
150 g zdrobljenih čajnih piškotov po želji
-
75 g stopljenega masla
Za kremo:
-
450 g kremnega sira (sobne temperature)
-
400 g bučnega pireja
-
250 ml sladke smetane za stepanje
-
130 g sladkorja v prahu
-
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
-
1 čajna žlička mletega cimeta
-
½ čajne žličke mletega muškatnega oreščka
Priprava cheesecakea z bučo
-
Pripravite podlago: piškote zmeljite v prah in jih zmešajte s stopljenim maslom. Dobiti morate zmes, ki spominja na moker pesek. Zmes vtisnite v model, ki ste ga prej rahlo namastili ali obložili s papirjem za peko.
-
Stepite smetano: v ločeni posodi stepite smetano v čvrst šlag in jo odložite na stran.
-
Pripravite kremo: v drugi posodi zmešajte kremni sir s sladkorjem, dokler ne dobite gladke in rahle kreme.
-
Dodajte bučni pire in začimbe: vmešajte bučni pire, cimet, muškatni orešček in vaniljev ekstrakt ter mešajte, dokler se sestavine ne povežejo.
-
Vmešajte šlag: šlag nežno vmešajte v sirno-bučno kremo.
-
Sestavite cheesecake: kremo enakomerno razporedite čez podlago in postavite v hladilnik za najmanj štiri ure ali čez noč.
Cheesecake z bučo postrezite s kančkom dodatnega šlaga.





