Sestavine:
-
5 do 6 zrelih kakijev
-
500g mascarpone sira
-
500 ml sladke smetane
-
4 žlici sladkorja v prahu (po okusu)
-
Sok limone
-
1 čajna žlička vanilije
-
približno 300g piškotov, najbolje savoiardi
-
300 ml pomarančnega soka

Priprava
-
Kakije olupite in zmiksajte v gladek pire, dodajte limonin sok in vanilijo.
-
Smetano stepite do čvrstega, nato vmešajte mascarpone in sladkor v prahu.
-
Piškote na hitro pomočite v pomarančni sok (le na kratko, da se ne premočijo).
-
V posodo zložite plast piškotov in premažite s polovico kreme.
-
Dodajte plast kakijevega pireja.
-
Ponovite plasti: piškoti + krema + kaki pire.
-
Sladico postavite v hladilnik za vsaj 3–4 ure (ali čez noč).
-
Pred serviranjem po vrhu potresite malo cimeta ali naribane bele čokolade.
Uživajte v slastnem razvajanju!





