Čokoladni grižljaji s suhimi slivami, ki se stopijo v ustih

Če iščete preprost, a hkrati razkošen sladki prigrizek, so te čokoladne bombice s suhimi slivami popolna izbira. So enostavne za pripravo, polne okusa in odlične kot posladek ali darilo za vaše bližnje.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sestavine:

  • 500 g suhih sliv

  • 150 g stopljene čokolade

  • 150 g orehov

  • 100 g mletih piškotov

  • 3 žlice ruma

Glazura:

  • 200 g čokolade

  • 5 žlic olja

Screenshot 2025 12 03 at 12.42.34

Priprava:

  1. Suhe slive zmeljite ali drobno narežite, jih pokapajte z rumom in premešajte.

  2. Čokolado stopite na pari, orehe pa zmeljite.

  3. Vse sestavine dobro premešajte in zamesite, da se masa poveže, tako da boste iz nje lahko oblikovali bombice.

  4. Oblikovane kroglice polagajte na krožnik, obložen s prozorno folijo ali peki papirjem, da se ne bodo prijele.

  5. Kroglice postavite v hladilnik vsaj za eno uro, preden jih prelijete z glazuro – hladne se glazura lepše oprime.

  6. Čokolado in olje dajte v stekleno posodo, primerno za kuhanje na pari, in stopite, lahko tudi v mikrovalovni pečici.

  7. Ohlajene bombice z vilicami eno po eno potopite v stopljeno glazuro.

  8. Nato jih položite na krožnik ali žično stojalo, da se odcedijo in glazura strdi.