Sestavine:
-
500 g suhih sliv
-
150 g stopljene čokolade
-
150 g orehov
-
100 g mletih piškotov
-
3 žlice ruma
Glazura:
-
200 g čokolade
-
5 žlic olja

Priprava:
-
Suhe slive zmeljite ali drobno narežite, jih pokapajte z rumom in premešajte.
-
Čokolado stopite na pari, orehe pa zmeljite.
-
Vse sestavine dobro premešajte in zamesite, da se masa poveže, tako da boste iz nje lahko oblikovali bombice.
-
Oblikovane kroglice polagajte na krožnik, obložen s prozorno folijo ali peki papirjem, da se ne bodo prijele.
-
Kroglice postavite v hladilnik vsaj za eno uro, preden jih prelijete z glazuro – hladne se glazura lepše oprime.
-
Čokolado in olje dajte v stekleno posodo, primerno za kuhanje na pari, in stopite, lahko tudi v mikrovalovni pečici.
-
Ohlajene bombice z vilicami eno po eno potopite v stopljeno glazuro.
-
Nato jih položite na krožnik ali žično stojalo, da se odcedijo in glazura strdi.






