Sestavine za ombolo s klobaso in kislim zeljem (za 4 osebe)
800 g ombola (svinjskega kareja brez kosti)
4 istrske klobase
800 g kislega zelja
5–6 zrn popra
2 stroka česna (po želji)
oljčno olje
sol po potrebi
soda ali belo vino za zalivanje
Priprava
Kislo zelje rahlo sperite pod vodo, če je preslano. Dajte ga v lonec z lovorjem in poprom ter ga zalijte z vodo toliko, da ravno prekrije zelje. Kuhajte 30–40 minut na nizki temperaturi, dokler se ne zmehča.
Ombolo narežite na 2–3 cm debele kose. V večji ponvi segrejte malo oljčnega olja. Najprej na hitro popecite ombolo z vseh strani, da se naredi skorjica, nato dodajte klobase. Po želji zalijte z malo belega vina ali vode. Pokrijte in dušite približno 20 minut, občasno obračajte.
Ko je zelje kuhano, odlijte odvečno tekočino (ne povsem) in ga dodajte v ponev k mesu. Vse skupaj kuhajte še 10–15 minut na nizki temperaturi, da se okusi prepojijo. Po potrebi dosolite.
Za več kulinaričnih vsebin klik sem.





