FOTO: Portorož zavzeli gladiatorji in kolesarji

Deli novico s tvojimi prijatelji

V Portorožu so ta vikend potekali dnevi športa. Organizirali so dogodka Urbani gladiator Portoroža in kolesarski maraton Gran fondo Portorož. Mi smo obiskali slednjega. Kar 600 kolesarjev iz vse Slovenije, Italije in Hrvaške, se je ob 11. uri zjutraj pognalo na pot. 

V okviru maratona so bile organizirane tri trase, in sicer 42 kilometrov dolga proga, ki so z njo kot bi mignil opravili tudi otroci, za tiste že malce bolj zagrižene kolesarje je bila tu začrtana 56 kilometrska proga, na 88 kilometrov dolgo progo so se podali vsi tisti, ki imajo kolesarjenje v krvi, za tiste, ki se s kolesarstvom ukvarjajo praktično profesionalno, pa so organizirali 136 kilometrov dolgo progo.

 width=
Maksi Beranič se vedno znova rad vrača v Portorož.

Maksi Beranič, ki je prevozil najkrajšo progo, nam je navdušeno zaupal, da se v Portorož pripelje vsako leto: “Kolesarski maraton je tu vedno čudovit, predvsem pa sem vesel, da nas praktično vedno spremlja sonce.”

Sicer pa sta tako včerajšnje tekmovanje Urbani gladiator in današnji kolesarski maraton potekala v prijetnem in sproščenem vzdušju, kjer so se kolesarji in ljubitelji športa predvsem družili, saj so ob zaključku prav vsi prejeli medaljo in certifikat, da so uspešno sodelovali na športnem vikendu, ki je na obalo privabil tudi mnoge turiste.