Kaj se dogaja v Piranu: GZOP vs. župan Đenio Zadković

Deli novico s tvojimi prijatelji

Svetniki iz vrst GZOP so na včerajšnjem srečanju koalicije odrekli podporo pri sprejemanju proračuna. Župan Đenio Zadkovič se je na to odzval tudi v Facebook spletni skupini Gibanje Portorož, kjer je zapisal: “Če jutri ne sprejmemo proračuna, podam odstop. Da vidimo, kdo so grobarji GZOP? Mene več ne bo, a vas svetniki, tudi ne. Volitve.”

Zadković je med drugim zapisal: “Ravnokar sem prišel s sestanka koalicije, kjer sem ugotovil, da podpore proračuna ne bom dobil. Nič hudega. Kar bodo jutri svetniki sprejeli, bo meni ukaz in to bom s spoštovanjem tudi sprejel. To je zame demokracija. Direktna. Bolj se zapleta, bolj mi je všeč.” O proračunu bodo piranski svetniki odločali na današnji seji, ki bo tudi snemana, predvsem zato, da bodo imeli tudi vsi zainteresirani občani vpogled v dogajanje.

“Upam, da bomo proračun sprejeli, saj smo vnesli skoraj vse predloge, ki so jih svetniki podali pri prvem branju proračuna predhodne seje, katerega najbrž poznate. Hm, če ne, bo hudo, saj bomo na dvanajstinah, kar pomeni veliko oviro ali, kot če bi vozili avto z zategnjeno ročno zavoro,” je preko spleta še posvaril.

Razkol med člani GZOP je žal vedno večji, med drugim je vsekakor potrebno izpostaviti tudi nestrinajnje z odločitvami pri postavitvi direktorja Okolje Piran. Iz zapisa Đenia Zadkovića je razbrati, da mu med drugim očitajo netranparentno delo in mešetarjenje, kar pa župan v svojem facebook zapisu ostro zavrača: “Te dni krožijo govorice in sicer, o moji netransparentnosti in mešetarjenju pri izbiri novega direktorja. Nobenega mešetarjenja ni, saj sem že pred dvema tednoma, ravno zaradi transparentnosti razkril kandidata, ki ga smatram sposobnega urediti to zelo pomembno podjetje. Razmišljal sem, kako zavarovati sebe in podjetje v tej poziciji? Glede na dejstvo, da bom sam kot župan odgovoren za vse odločitve, smatram, da če ne izberem kandidata, ki mu zaupam, bodo to storili drugi in sicer, se utegne zgoditi, da bo izbran kandidat, ki ga sploh ne poznam. Torej? Če moj kandidat ne sanira podjetja, kot je obljubil, grem po štirih letih takoj domov. Če pa nastopi nekdo drugi kot direktor, ki ga ne poznam in mu ne uspe sanirati podjetja, komu bomo obesili krivdo? Meni. Želim prevzeti odgovornost. Nimam težav s tem. Upam, da me razumete.”

V povezavi z izborom direktorja Okolje Piran in izborom novega občinskega direktorja – šušlja se, da naj bi mesto prevzela Sabina Mozetič, pa je zapisal: “Na koncu koncev imam pravico izbrati svoje ožje sodelavce, ali ne? Če sem to narobe razumel, grem lahko tudi domov. Tudi Mozetičevo bi rad videl na naši občini, ker vem, da je sposobna. Upam, da se prijavi na razpis.”