Zastoji na cestah ob srečanju H.O.G. Rally

Zapore in zastoji na cestah zaradi 29. evropskega srečanja H.O.G. Rally – srečanja lastnikov in ljubiteljev Harley Davidsonov.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Od četrtka, 9. junija, do vključno nedelje, 12. junija, bo v Portorožu potekalo 29. evropsko srečanje H.O.G. Rally – srečanje lastnikov in ljubiteljev Harley Davidsonov. Dogodek bo odprt za vse motocikliste. Zaradi velikega zanimanja organizatorji pričakujejo tudi do 30.000 ljubiteljev motorjev.

Zapora cest

S policijske uprave Koper sporočajo, da bodo zaradi pričakovanega velikega obiska na dogodku zaprte nekatere ceste.

Od četrtka, 9. junija, od 6. ure zjutraj do nedelje, 12. junija, do polnoči, bo zapora na cesti Obala v Portorožu, od križišča z ulico Med vrtovi (pri hotelu Marko) do križišča s Koprsko cesto. Promet bo potekal enosmerno po desni strani cestišča proti Piranu, saj bodo parkirni prostori v času dogodka služili kot intervencijska pot, smerni pas proti Luciji pa bo namenjenem parkiriščem za motorje. V smeri iz Pirana v Portorož bodo uredili obvoz preko Belega Križa.

Popolna zapora bo v soboto, 11. junija 2022, od 7.30 do 10.30 na Cesti solinarjev, od križišča z Lucijo po celotnem ovinku ob parku Sonce do križišča pri avtokampu oz. pri avtobusni postaji. Zagotovljen pa bo dostop do avtokampa, zdravstvenega doma, Marine Portorož in parkirišča ob Marini.

S policijske uprave sporočajo še, da lahko zaradi zapore cest nastanejo zastoji, zato pozivajo k strpni in previdni vožnji.

Zapora na cesti Obala v Portorožu
Zapora na cesti Obala v Portorožu

Dogajanje

Na 29. evropskem srečanju lastnikov in ljubiteljev Harley Davidsonov je pričakovati pestro dogajanje s prostim vstopom za obiskovalce. Središče dogajanja bo na Trgu prekomorskih brigad v Portorožu, kjer bo glavni oder s koncerti v živo, ob ploščadi pa bodo na ogled najnovejši modeli Harley-Davidsonov. Obiskovalci bodo lahko uživali v glasbi na dveh manjših odrih, na portoroški plaži in na plaži Meduza, kjer bo postavljen tudi Harley Bar. Nastopile bodo skupine HeaveniX, Viperstone, Samuel Lucas Band, Hamo & Tribute To Love, King Foo, Hellcats, San Di Ego Band, Original Kranjc bend, Pussy Wagon, The Screaming wheels, Sugar free, Joe Cocker Tribute, Dire Straits Project, Eskobars, Hornets, The Rocktors, The Dreams, Ivo Tull Trio, B Kompleks in Cowboys From Hell. Ob hotelu Marko bodo potekale demonstracijske vožnje, na portoroški plaži bodo v maloprodajni vasi (shopping village) naprodaj oblačila in ostali izdelki Harley-Davidson, obiskovalci pa bodo lahko obiskali tudi legendarno razstavo predelanih motociklov Custom Bike Show, ki bo na ogled v petek, 10. junija, v nekdanjem skladišču soli Grando.

Glavni dogodek, revijalna parada Harley Davidsonovih motociklov po slovenski Istri, bo potekal v soboto, 11. junija, po sledeči trasi:

HOG Portoroz Harley Davidson 2022 Revijalna parada sobota 11 06 2022
Trasa revijalne parade

Zardi visokih temperatur in pričetka poletne sezone lahko ob koncih tedna na Obali pričakujemo veliko turistov. Ta konec tedna pa bo, ob zboru 30.000 Harley Davidsonovih navdušencev, še bolj pestro. Nekateri občani opozarjajo na problematiko prezasedenosti parkirišč in zastojev na cestah, ki so v poletnih sezonah že stalnica.