60 letnica Atletskega kluba Koper

Včeraj so se v Grand hotelu Koper na slovesnosti ob 60 letnici Atletskega kluba Koper, zbrali številni obrazi, povezani z njegovo ustanovitvijo in delovanjem ter zbrali uspehe in dogodke minulih šestdeset let.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Med njimi smo lahko videli tudi številne znane obraze uspešnih podjetnikov in gospodarstvenikov, znanstvenikov in profesorjev, ki so kot koprski športniki dosegali športne uspehe doma in po svetu. Posebej prisrčno so pozdravili enega izmed ustanoviteljev Atletskega kluba Koper, tudi Bloudkovega nagrajenca in starosto koprskega športa, Marcela Đurđeviča.

O dosežkih in uspehih kluba tako na državni kot mednarodni ravni je spregovoril aktualni predsednik Atletskega kluba Koper Klavdij Frankovič. “Na tisoče je tistih, ki so v teh desetletjih v našem klubu trenirali, sodelovali pri organizaciji atletskih tekem, tekov, rekreativnih prireditev. Veliko med njimi je stkalo nova prijateljstva. Nikoli nas ni zanimalo od kod kdo prihaja, kaj dela in kaj zmore. Važno je, da je pripravljen pomagati, da se v Kopru ustvarjajo pogoji, kjer lahko otroci svoj prosti čas preživijo v športu, v atletiki – kraljici športa.”

Ni pozabil omeniti izjemnega projekta, ko je klub konec devetdesetih sam izpeljal investicijo modernizacije koprskega atletskega stadiona in tako postal verjetno edini atletski klub na svetu, ki si je za vzpostavitev pogojev treninga in tekmovanj sam ustvaril pogoje in opozoril, da ni vedno vse odvisno le od velike volje in truda posameznikov, zato je izrazil pričakovanje in posluh lokalne skupnosti in lokalnega gospodarstva, ki so ga vsa leta pogrešali. “Treba je popraviti atletsko stezo, ki se je kmalu, ko so zgradili nov atletski stadion posedla, priskrbeti nove blazine za skok ob palici ter končno zahtevano metališče,” je Frankovič naslovil svoj apel tudi na vodstvo Mestne občine Koper in Zavod za šport.

Koprska podžupanja Jasna Softič, ki je ob tej priložnosti Atletskemu Koper v imenu župana izročila priznanje MOK klubu za šestdesetletno uspešno delovanje, promocijo športa in športnih vrednot, je obljubila pomoč.