Kakšen je pomen lokalnih medijev?

V Društvu novinarjev Slovenije (DNS) so včeraj pričeli s tridnevnim festivalom Naprej/Forward, ki bo že enajstič ponudil prenos znanj in idej, razprave in možnost spoznavanja medijskih (so)ustvarjalcev. Festival letos poteka na treh lokacijah. Včeraj so ga odprli v Izoli, danes nadaljujejo v Mariboru, v petek ga bodo zaključili v Ljubljani.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V izolski Manziolijevi palači so uredniki in novinarji primorskih medijev, kot so Mandrač, Novi Matajur, Lokalne Ajdovščina, Obala Plus uvodoma razpravljali o pomenu in mejah lokalnih medijev. Na pogovoru, ki so ga naslovili glokalno novinarstvo, so sodelovali Peter Verč, Aljoša Mislej, Matjaž Jazbar, Blaž Močnik in Tomaž Perovič.

Odgovor na vprašanje, zakaj poteka letošnji festival na treh lokacijah, je preprost, poudarja član upravnega odbora DNS Gašper Andrinek. “Že dlje časa smo razmišljali, na kakšen način bi naše vsebine predstavili še bolj neposredno ter bi se še bolj povezali z lokalnim okoljem zunaj Ljubljane, ki je zelo pomemben del slovenske medijske krajine in je včasih spregledan, kar pa ni prav,” je pojasnil.

Ogled dogodka je na voljo na tej povezavi.