Amadeja Lube, primorka iz Masterchefa: Želi si svoje slaščičarne

Mlada, drzna, pogumna, samosvoja, z velikim srcem, uka željna in sposobna marsikaj zakuhati je  21-letna Koprčanka Amadeja Lube, eno najmlajših udeleženk kuharskega šova Masterchef. »V šov sem se prijavila z željo po učenju, novih izkušnjah in novih perspektivah, da dokažem, da kljub mladosti znam in zmorem,« pravi simpatična mladenka, ki se najbolj boji  Mojmirjeve kritike, ker je izjemen poznavalec. Od Karima si želi pohval na sladki, od Luka pa na slani strani življenja. Lepa svetlolaska rada ustvarja nenavadne kombinacije. Njena zadnja domislica je cvičkova torta.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Obožujem sprehode ob obali in okusno morsko hrano v lokalnih restavracijah. Poleti pa se včasih pritožujem nad vročino in visoko vlažnostjo, vendar je zaradi prekrasnega podnebja vredno zdržati tudi to. Seveda pa so mi  všeč tudi Primorci: prijazni, gostoljubni in vedno pripravljeni pomagati. Imajo tudi čudovito okusno kulinariko, prav tako zanimivo kulturo in tradicijo, ki sem ju tudi pobliže spoznala,« pravi Amadeja, ki ni samo ljubiteljica kulinarike, temveč tudi živali.

 

Neustavljiva želja po učenju

»Tako je tudi dozorela odločitev o prijavi v Masterchef, da si dokažem, da znam kuhati na višji ravni ter z  željo, da se naučim še kaj novega. V oddaji bo kar nekaj ljudi, tako da več glav več ve in vsak prinaša svoj pogled in svoje znanje. Seveda pa so izjemni vsak na svojem področju tudi sodniki, zato od kuharske oddaje pričakujem tudi to, da bom odnesla veliko znanja. Pa tudi glavna nagrada 50.000 evrov ni slaba motivacija,« se smeji simpatična Amadeja, ki denarja ne bi porabila kar tako, temveč bi ga investirala v svoje sanje imeti svojo restavracijo ali slaščičarno.

Masterchef

Temperamentna Primorka se odlično znajde za štedilnikom in ni prav nič izbirčna. »Obožujem domačo in mediteransko kuhinjo. Najraje imam krvavice, matevža in kislo zelje. Če pa me vprašate, s čim se najraje potolažim, ko sem v stresu, je to domača suha salama. Zlahka pa bi do konca življenja vsak dan jedla pico. Obožujem tudi sladke stvari. Prva, ki sem se jo naučila pripraviti, je bila torta. Zdaj sem najbolj ponosna, ko mi uspe imenitna sladica, potratna potica. Seveda pa z lahkoto pripravim najrazličnejše torte. Veliko tudi eksperimentiram. Tako sem, denimo, naredila celo cvičkovo torto. Pekla sem jo celo dopoldne in jo na koncu sestavila. Ko sem jo želela slikati, mi je zdrsnila iz roke in padla na tla. Moj trud je bil zaman,« ji ni težko priznati svojih spodrsljajev. Ravno tako se znova loti peke, saj z veseljem uporablja enega najbolj praktičnih aparatov v kuhinji  – kuhinjskega robota. Svetlolaska pa prizna, da se ji zdi veliko bolj kot kuhanje po receptih razburljivo eksperimentiranje. Zelo rada  je med ljudmi. »Trenutno delam v baru, kjer kuham kavice in poklepetam z našimi rednimi strankami,« pove Amadeja, ki se že veseli, da bodo klepetali tudi o tem, kako se je odrezala v šovu.