Sestavine za limonin kolač s timijanom
250g masla sobne temperature
200g kristalnega sladkorja
4 jajca sobne temperature
ščepec soli
limonina lupinica ene bio limone
175g moke
125g koruznega škroba (Gustina)
1 vrečka pecilnega praška
125 ml mleka sobne temperature
3 vejice svežega timijana
Za namastitev pekača: žlica masla krušne drobtine
Priprava mase
Penasto stepemo maslo in sladkor, da dobimo rahlo in kremasto zmes. Počasi, enega za drugim, dodamo jajca, pri čemer vsakega dobro vmešamo, preden dodamo naslednjega. Moko, koruzni škrob in pecilni prašek zmešamo v ločeni posodi.
Suhe sestavine postopoma dodajamo jajčni masleni zmesi, da dobimo gladko testo. Nato vmešamo naribano limonino lupinico, prilijemo mleko in dobro premešamo. Na koncu v biskvitno maso dodamo še osmukane lističe svežega timijana in rahlo premešamo.
Priprava pekača
Pekač namastimo z maslom in posujemo s krušnimi drobtinami.
Peka
Maso zlijemo v pripravljen pekač in pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija približno eno uro, oziroma dokler zgornja plast kolača ne dobi lepe zlate barve. Če je kolač pečen preverimo tako, da v sredino zapičimo zobotrebec. Če je zobotrebec čist, ko ga izvlečemo, je kolač pečen.
Več receptov za sladke in druge jedi najdete v naši rubriki Kulinarika.