Bažcu poln mandat na čelu Avditorija Portorož

Piranski občinski svetniki so včeraj soglasno sprejeli sklep o imenovanju Boruta Bažca za direktorja Javnega zavoda Avditorij Portorož. Bažec je sicer do sedaj zavod vodil kot vršilec dolžnosti.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Na razpis za delovno mesto direktorja Avditorija Portorož se je prijavil en kandidat, in sicer dosedanji v.d. direktorja, Borut Bažec. Bažec je tudi dobil pozitivno mnenje sveta zavoda.

Kot je pojasnil Bažec, bodo še naprej prednost dajali kulturi in izobraževanju, usmeritev dela zavoda pa bo sledila tej, ki jo je peljal že kot vršilec dolžnosti direktorja. Na tem položaju je že skoraj tri leta.

Njihova prizorišča so se sicer pred kratkim razširila, in sicer so lani dobili v upravljanje Mediadom Piran, pa nekdanje skladišče soli Grando, v kratkem bodo tudi Monfort.

Svetnik Davorin Petaros (Gibanje za občino Piran) je na seji dejal, da dobiva tako od zaposlenih v Avditoriju kot obiskovalcev pozitivna menja o delu direktorja, apeliral pa je za več dogodkov v Gledališču Piran. Franc Kraševec (Lista Andreja Korenike) je povedal, da se je Bažec že izkazal na mestu direktorja, vprašal pa glede abonmajev. Bažec mu je odgovoril, da bodo o tem v prihodnosti vsekakor razmislili, morda v smeri lahkotnejšega programa.