Gugalnica za gibalno ovirane v Bertokih

V Bertokih bodo postavili prvo gugalnico za gibalno ovirane osebe.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Članice in člani Društva Drugi dom Istra so uspeli zbrati potrebnih 12.000 EUR za gugalnico, ki jo lahko uporabljajo tudi gibalno ovirane osebe. V sodelovanju s člani Krajevne skupnosti Bertoki bo gugalnica postavljena na javnem igrišču v Bertokih in bo dostopna vsem gibalno oviranim osebam, tako domačinom kot tudi obiskovalcev podeželja. To je poseben dosežek, saj bo to prva tovrstna gugalnica v zaledju Mestne Občine Koper.

Kot sporoča predsednica Društva Drugi dom Istra Olga Franca, so na Mestni občini Koper prepoznali problem in so želeli na področju integracije gibalno oviranih oseb v lokalno okolje narediti korak naprej: “Letos je župan na predlog gibanja Koper zdravo mesto imenoval tudi posvetovalno telo, Svet invalidov. V tem posvetovalnem telesu je sedaj  šest predstavnikov društev. Povezali smo različne skupine gibalno oviranih, da lahko vsi povedo, kaj je potrebno urediti na nekem področju, da bo postalo mesto bolj dostopno.”

Kot je še povedala predsednica Društva Drugi dom Istra, bo Mestna občina Koper z novimi pridobitvami postala tudi gibalno oviranim osebam prijazna občina. V proračunu so sredstva za še eno gugalnico, ki jo bodo postavili na Bonifiki ali na podeželju.