Izčrpanost: Upoštevajte teh 8 znakov

Izčrpanost je vsekakor bolezen sodobnega sveta. Velikokrat pod težo pritiskov v službi in doma, ob obilici dela in skrbi zaidemo v cikel nenehne utrujenosti.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Izčrpanost se lahko odraža na najrazličnejše načine. Z vami delimo osem znakov, kako jo prepoznati. Dolgotrajna izčrpanost lahko bistveno poslabša naše zdravje in vpliva na kvaliteto našega življenja.

Kako preprečiti izčrpanost?

Ste razdražljivi

Morda tega niiti ne občutike, dovolj je le beseda, ki vas vznemiri. Vznemirjeno se počutite tudi, ko vam nekaj ne gre od rok. Včasih že to, da morate nekje biti v vas povzroča stres.

Imate težave s spanjem

Kljub temu, da ste razdražljivi, boste lahko potrebovali ure in ure, da zaspite. Imate lahko tudi pogosta obdobja zbujanja, to pa je zato ker vam misli še vedno švigajo sem in tja.

Pomnajkanje motivacije za vse

Veliko delate, ko pa dobite nekaj prostega časa ne počnete nič in se predajate melanholičnosti.Opustili ste vse svoje hobije in interese. Tudi tiste zares najljubše.

Prebavne težave

Izguba apetita, stalna zgaga ali pa zaprtje, vse to so znaki , da ste pod stresom, ki ga morate obvladati preden pride do hujših zapletov.

Pomanjkanje potrpljenja za druge

Lahko se kaže kot odrezavost do sodelavcev in prijateljev. Morda pogovor celo zavračate? To je še en dokaz, da potrebujete premor, da si zbistrite vašo glavo in misli.

Občutite tesnobo in napade panike

Ko si na svoja ramena naložite preveč stresa in nič olajšanja, lahko pride do tega. Zaradi zaposlenosti ga boste morda zanemarili, a se bo zagotovo pokazal v obliki tesnobe.

Odtujenost od življenja, ki ga živite

Se počutute odtujeno od lastnega življenja? Prisotnost v življenju lahko predstavlja pokazatelj duševnega zdravja. Medtem pa odsotnost lahko signalizira, da ste pod prevelikim stresom.

Občutek praznine

Niste zelo srečni in veseli, kot tudi niste žalostni. Enostavno ste takšni kot ste.

 

Če doživljate vsaj 6 od teh znakov potem je čas, da si privočite nekaj odmora in časa zgolj zase.