V Izoli drugi krog med Bogatičem in Markočičem

Volilna udeležba v občini Izola je bila 45,08 odstotna, kar je nekoliko manj kot na preteklih volitvah. Za župana občine Izola je glasovalo 6006 volilnih upravičencev.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V občini Izola je za mesto župana kandidiralo šest kandidatov. Po 100 odstotkih preštetih glasovnic se bosta v drugi krog uvrstila Milan Bogatič, in sicer s 36,53 odstotka glasov (2.160 glasov) in Danilo Markočič s 25,91 odstotka glasov (1.532 glasov).

Sledijo:

 • 3. Vasilij Žbogar
  Lista Vasilija Žbogarja 1.117 glasov (18,89%)
 • 4. Romina Kralj
  SOCIALNI DEMOKRATI 708 glasov (11,97%)

 • 5. Mojca Mahajnc
  SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA 338 glasov (5,72 %)

 • 6. Mitja Kobal
  Lista Kobal Mitja, Lista LKM 58 glasov (0,98%)

Največ mandatov v občinskem svetu je pripadlo Gibanju Svoboda, in sicer 8, sledijo ji Izolska županova lista in Lista Vasilija Žbogarja ter MEF in Izolani s po tremi mandati, po dva mandata bosta imeli SD in SDS.

 

V trenutku pričakovanja rezultatov je bilo v štabu aktualnega župana Danila Markočiča zelo veselo, štab je bil poln, napeto so čakali na rezultate. “Sicer pa je bil danes čisto običajen dan, nedeljsko kosilo, sprehod z družino”, je povedal za Radio Capris trenutni župan.

V drugem krogu bodo volivce prepričevali s pozitivnostjo, povezovalno, z dialogom in argumenti. Želijo povedati, da znajo delati in da vedo, kaj Izola potrebuje. Želijo uspešno zaključiti kampanjo, speljati Izolo v pravo smer, kot je nekoč bila. “Naša kampanja bo tudi v drugem krogu ostala osredotočena na to, da občankam in občanom približamo naš program, jim pokažemo, da so naši cilji jasni in realni ter predvsem usmerjeni v uresničevanje zadanega.”

Če bo Markočič ponovno izvoljen za župana, se bo na prvem mestu zahvalil ožjim sodelavcem za pomoč pri iskanju rešitev. Uresničil bo ideje za kulturni center Izole, gradnjo stanovanj v Livadah, uredil bo ribiško infrastrukturo in izgradnjo kanalizacije na podeželju.

Milan Bogatič je svoj glas na volitvah oddal že ob 8.12. Naslednji dan pa se je vsem volivcem zahvalil za glas in podporo na portalu Facebook.