Julija enajst potniških ladij

Sezona prihoda potniških ladij je v polnem razcvetu. Koper bo julija gostil enajst potniških ladij. Po trenutnih podatkih bo z njimi v mesto prišlo približno 13.000 potnikov in osem tisoč članov posadke. To število utegne biti še višje, saj ladjarji postopoma sproščajo ukrepe in tako omogočajo polno zasedenost potniških ladij.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Potniška ladja Seabourn Quest bo priplula iz Šibenika in bo odprla julijsko sezono. Privezala se bo v petek, 1. julija. Že v nedeljo, 3. julija, pričakujejo novo potniško ladjo Marella Explorer, ki bo na svojem krovu v mesto pripeljala 1.800 potnikov, ti bodo pred tem obiskali grški otok Krf. Naslednji dan se bo v zgodnjih jutranjih urah v pristanišče privezala njena sestrska ladja Marella Explorer 2, ladjarja Marella Cruises. Marello Explorer ta mesec pričakujejo še dvakrat, in sicer 17. in 31. julija. 

V torek, 5. julija, v Kopru pričakujejo potnike z 238 metrov dolge križarke, Riviere, ki so jo zgradili julija leta 2011 v Italiji in je bila uradno splovljena maja leta 2012 v Barceloni, ko je odplula na svojo prvo pot do Benetk in nato v Atene. Potniki, ki bodo prišli iz Kotorja, lahko na njej uživajo v desetih različnih jedilnicah, različnih barih, salonih, kulinaričnem centru, zdravilišču Canyon Ranch, za odlično fizično pripravljenost pa lahko poskrbijo v fitnesu in bazenu. 

Naslednjo soboto, 9. julija, bo potniški terminal krasila ladja Mein Schiff 5, ladjarja TUI Cruises, ki bo v mesto pripeljala 2.500 potnikov, za katere skrbi 1.030 članov posadke. Prestižna potniška ladja je v Koper prvič priplula 11. junija. Z 295 metri v dolžino je Mein Schiff ena izmed večjih ladij, ki so kadar koli obiskale mesto. Z enakim številom potnikov se bo do konca leta vrnila še trikrat. Dan kasneje bo Koper gostil staro znanko, luksuzno ladjo Celebrity Constellation, ladjarja Celebrity Cruises, ki bo pripeljala 2.150 potnikov. 

ship 2462241 960 720

V ponedeljek, 18. julija, bo v Koper priplula P&O Azura, ena večjih potniških ladij britanskega ladjarja P&O Azura. Z njo bo koprske ulice preplavilo 3.100 potnikov in 1226 članov posadke. Koprsko pristanišče bosta v torek, 19. julija, krasili kar dve potniški ladji, in sicer Viking Sea in Azamara Journey. Viking Sea je stara znanka koprskega pristanišča, 228 metrov dolga ladja ladjarja Viking Cruises bo v mesto pripeljala 900 petičnih gostov in 700 članov posadke. Do konca letošnje sezone potniških ladij se bo vrnil še štirikrat. 

Mestna občina Koper za goste s križark pripravlja dnevne novice o zanimivostih v mestu, okolici, trgovinah. Obveščeni bodo tudi o gastronomski ponudbi ter turističnih krajih, ki jih lahko v času postanka ladje obiščejo.

 

 

Vir: MOK