Vodniki zdravega prehranjevanja svetujejo, da sadje uživamo le na prazen želodec, da vnesemo čim več hranilnih snovi in poženemo prebavni sistem. Prav tako uživanje sadja po obroku povzroči fermentacijo, sadje po obroku pa je izjemno težko prebavljivo.
Kdaj naj jemo sadje?
Vendar pa so raziskave pokazale, da to ne drži. Kot pojasnjuje Healthline, je prebavni sistem zasnovan tako, da absorbira čim več hranilnih snovi iz hrane in je vedno pripravljen.
Čas dneva ne more vplivati na hranilno vrednost določene hrane. Vendar bi morali biti bolj pozorni na to, kako se prehranjujemo. Če hrano zaužijemo prehitro, bo naše telo s težavo prebavilo zaužito, ne glede na to, ali gre za marelico ali kos pice.
Za tiste, ki želijo shujšati, bi bilo najbolje, da sadje uživajo pred vsakim obrokom. Vlaknine, ki jih najdemo v sadju, delujejo kot posebna vrsta ogljikovih hidratov, iz katerih ne absorbiramo kalorij, ampak nas ohranjajo site. Z drugimi besedami, sadje nas bo nasitilo, zato bomo jedli manj nezdrave hrane.