Kako lahko zavarujemo svoje hiše?

V Dutovljah je nekdo vlomil v hišo. Pregledal je vse prostore, nato pa ukradel predmete iz rumene in bele kovine ter gotovino v različnih bankovcih. Na Policijski upravi Koper so ob tem pripravili nekaj opozoril in varnostnih ukrepov.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Policisti in kriminalisti pri preiskavah vlomov ugotavljajo, da se storilci velikokrat pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja. Opazujejo hiše in navade stanovalcev, vlamljajo pa največkrat v zgodnjih večernih urah in v tiste hiše, v katerih očitno ni nikogar.

“Občane pozivamo, da nas obveščajo o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja,” pravijo na PU Koper. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe ob morebitnem kasnejšem vlomu lahko bistveno pripomore k uspešni preiskavi kaznivega dejanja.

“Svetujemo, da ob temnih delih dneva, tudi če od doma odidete le za krajši čas (sprehod, odhod v trgovino ipd.), v hiši pustite prižgano luč, televizijski ali radijski sprejemnik – hiša naj ne daje videza, kot da v njej ni nikogar. Ob daljši odsotnosti prosite sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste,” še svetujejo policisti.